Obiective Turistice / Complexul Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Angheluță"

S.C. TRANSURB S.A
Galați

Complexul Muzeal de Științele Naturii "Răsvan Angheluță" din Galați este o instituție cultural-științifică de referință în domeniul cercetării și educației legate de natură. A fost numit astfel în onoarea biologului și ornitologului român Răsvan Angheluță, recunoscut pentru contribuțiile sale în studiul avifaunei.

Muzeul este situat într-un sediu modern și atrăgător, cu numeroase expoziții permanente și temporare care ilustrează diversitatea vieții pe Terra. Acesta găzduiește colecții impresionante de exemplare din regnul animal și vegetal, fosile, minerale și roci, oferind vizitatorilor o perspectivă captivantă asupra evoluției și interacțiunilor din lumea naturală.

Printre atracțiile notabile se numără exponatele referitoare la flora și fauna din regiunea Dunării și din zonele protejate din apropiere. De asemenea, muzeul adăpostește o colecție bogată de păsări împăiate, inclusiv specii rare și endemice, care oferă ocazia de a explora diversitatea avifaunei.

Complexul Muzeal de Științele Naturii din Galați organizează diverse activități educative, inclusiv programe școlare și ateliere interactive, menite să stimuleze interesul și înțelegerea publicului față de științele naturii. De asemenea, muzeul găzduiește evenimente științifice, conferințe și expoziții temporare ce abordează subiecte actuale din domeniul biologiei și ecologiei.

Eforturile muzeului sunt orientate și către conservarea patrimoniului natural, contribuind la conștientizarea asupra importanței protejării biodiversității și a mediului înconjurător. Prin intermediul prezentărilor interactive și a informațiilor expuse, vizitatorii sunt încurajați să înțeleagă impactul acțiunilor umane asupra naturii și să adopte practici responsabile.

Info
Adresă: Strada Regimentul 11 Siret 6A, Galați, Romania | Vezi pozitia pe harta
Ajungeți la această atracție folosind transportul public prin următoarele rute: 16, 20, 32.