Obiective Turistice / Turnul de televiziune

S.C. TRANSURB S.A
Galați

Turnul de Televiziune din Galați, cunoscut și sub numele de Turnul CET, este o emblemă arhitectonică a orașului Galați din România. Construit în anii '70, turnul are o înălțime impresionantă de aproximativ 95 de metri și servește ca stație de emisie pentru televiziune și radio.

Turnul de Televiziune din Galați este amplasat în Parcul "Portul Alb", oferind o vedere panoramică asupra orașului și Dunării. Proiectat de arhitectul Dorin Ștefan, acesta a devenit un punct de referință important al orașului, atrăgând turiști și localnici deopotrivă.

Construcția turnului a fost o realizare tehnologică semnificativă în perioada sa, adăugând un element modern peisajului urban al Galațiului. Turnul a fost folosit pentru transmiterea semnalului televizat și radio către locuințele din zonă, asigurând accesul la informații și divertisment pentru comunitate.

Datorită importanței sale arhitecturale și tehnologice, Turnul de Televiziune din Galați rămâne un monument iconic, conectând trecutul și prezentul orașului și servind drept martor al schimbărilor sociale și tehnologice din comunitate.

Info
Adresă: Str. Victor Valcovici 2, Galati, Romania | Vezi pozitia pe harta
Ajungeți la această atracție folosind transportul public prin următoarele rute: 10, 28, 32, 33, 105.