Informații utile

                                           STIMATI CALATORI!

                    Primele două autobuze hibrid, din lotul de 20 achiziționate de către Primărie, au intrat în circulație din weekend și deservesc traseul 105.

Noile autobuze model Urbino 12 Hibrid au 12 metri lungime, sunt prevăzute cu trei uși, au o capacitate de transport de minim 90 călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, spațiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranță, instalații de aer condiționat și încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalații pentru echipamentele de e-ticketing.

Autobuzele sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se utilizează un sistem de stocare a energiei electrice, tehnologie ce va permite încărcarea acumulatorilor în timpul mersului.

Până la sfârșitul lunii iulie a acestui an furnizorul va trebui să livreze întregul lot.

Autobuzele vor avea o garanție de trei ani, valoarea contractului fiind de 33.600.000 lei fără TVA, furnizor fiind Solaris Bus&Coach SR


                                           STIMATI CALATORI!

                  Primăria municipiului Galați informează că, pentru buna desfășurare a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al orașului, se vor impune restricții de trafic pe unele străzi în perioada următoare.

             Aceste restricții sunt necesare pentru derularea evenimentelor care vor fi organizate de către Arhiepiscopia ”Dunării de Jos”, după următorul program anunțat: 28.11.2019, între orele 16.00 și 16.30, Procesiunea “Călători pe carările Sfinților” pe traseul Universitatea „Dunărea de Jos” – Catedrala Arhiepiscopală; 29.11.2019, între orele 20.00 și 20.30, Procesiunea “Pelerinajul luminii” care  se va desfășura pe traseul Catedrala Arhiepiscopală – Biserica “Sf. Andrei” a Seminarului Teologic; 28 – 30.11.2019, între orele 07.00 și 23.00, Închinare la racla cu Moaștele Sf. Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Țării Românești.

               Astfel, în ziua de 28.11.2019, între orele 15.45 și 16.45, se va închide circulația pe strada Domnească, de la intersecția cu strada Brăilei până la intersecția cu strada Ep. Melchisedec Ștefănescu. În ziua de 29.11.2019, între orele 19.45 și 20.15, circulația va fi închisă pe str. Domnească, între strada Basarabiei și strada Vasile Alecsandri. În aceeași zi, între orele 20.15 și 20.30, se va închide circulația pe strada Vasile Alecsandri, pe tronsul cuprins între străzile Domnească și Mihai Bravu, dar și pe strada Mihai Bravu, pe segmentul dintre strada Vasile Alecsandri și strada Ep. Melchisedec Ștefănescu.

             Restricții de circulație vor fi în perioada următoare și în zona Falezei Dunării, cu prilejul „Zilelor Sfântului Apostol Andrei”, în perioada 29.11 – 01.12.2019, între orele 09.00 și 23.00, când vor avea loc spectacole artistice, precum și alte activități. Astfel, în ziua de 28.11.2019, între orele 12.00 și 18.00 (pentru instalarea scenei) se va închide circulația pe b-dul. Marea Unire, între strada Traian și Hotel „Vega”, însă breteaua de la ”Elice” va fi liberă. Bulevardul Marea Unire (tronsonul cuprins între străzile Navelor și Al. Cernat) și strada Traian (tronsonul cuprins între strada Roșiori și Bulevardul Marea Unire) vor fi închise circulației începând cu data 28.11.2019, ora 18.00 și până în data de 2.12.2019, ora 5.00, cu excepția tronsonului cuprins între Hotel Vega și Strada Traian, care va rămâne închis până în data de 2.12.2019, ora 14.00.

                               Va multumim pentru intelegere!

                                  

 

 

                                                Stimati călători,

          Vă anunțăm ca măine, 21 septembrie 2019, datorită unor lucrări ce se vor efectua între orele 8,00-18,00 pe strada Domnească colț cu Brigadierilor, circulația pe tronsonul Brigadierilor-Parc Eminescu va fi oprită. Din acest motiv troleibuzele ce deservesc traseele 102 si 104 vor fi înlocuite cu autobuze. Toate autobuzele care de obicei merg pe acest tronson vor fi dirijate pe rute ocolitoare prin str. Navelor-Portului-Dogariei, cu statii intermediare, către capetele traseelor respective.

Stimați călători,
        Va anunțam că: Începând din data de 01.07.2018, datorită lucrărilor de resistematizare a străzii Brăilei între bd. Dunărea și intrarea în municipiul Galați, traseele de autobuz 30 (Piața Centrală – Limita municipiului Galați) și 31 ( Micro 19 – Gara Barboși) vor fi deviate pe retur pe următorul itinerariu: str. Brăilei (DN 2B) – Drumul de Centură – sens giratoriu Selgros – bld. Galați – bld. Dunărea – str. Brăilei. Pe acest traseu deviat se vor respecta toate stațiile de autobuz.


Stimați călători,


        Vă informăm că duminică, 10.06.2018, se vor demara lucrările de înlocuire fir contact troleibuze pe porțiunea str. George Coșbuc- str. Domneasca fapt pentru care traseele de troleibuz 102 și 104 vor întoarce la Grădina Publică. Legătura până la Parc CFR va fi asigurată de traseele de autobuz: 18, 26 si 27.
           Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim călătorie plăcută.


Stimați călători,

          Vă anunțăm că traficul pe strada Brăilei în zona Neacșu,  a fost îngreunat in urma căderii unui ornament stradal  pe firul de contact folosit  de troleibuze.

             Echipa de intervenție apartinand societății noastre se află la fața locului pentru remedierea, în cel mai scurt timp posibil, a situației create.

          Menționăm că troleibuzele care deservesc traseul nr.102 vor fi înlocuite cu autobuze.

         Ne cerem scuze pentru eventualele întarzieri care ar putea apărea în graficele de circulație a traseului 102.

       Vă mulțumim pentru înțelegere.


Stimați calatori,

       Având în vedere evenimentele în desfășurare de pe Strada Domnească, traseele 102 si 104 vor fi deviate. Acestea vor întoarce în centru intrând de pe strada Domnească pe strada Nicolae Bălcescu.

     Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate de devierile de traseu.


Stimați călători, 
        Dorim să vă anunțăm că, din cauza lucrărilor de reparație a carosabilului din Bariera Traian, astăzi, 17.11.2017 se va circula deviat dupa cum urmează :
Traseul 35 va circula pe ruta : Piața Centrală – strada Traian – strada Prundului – strada Lozoveni – strada Ștefan cel Mare – strada Traian – Metro. La întoarcere se va respecta acelașo itinerariu.
Călătorii din stația Bariera Traian sunt direționați de către un reprezentant al societății noastre în vederea urcării în mijloacele de transport care deservesc traseul nr. 35, pe strada Lozoveni, lângă benzinărie, stație temporară pentru traseul 35 până la finalizarea lucrărilor de reparație.
Traseul 12 circula pe ruta : Piața Centrală – strada Coșbuc – strada Ștefan cel Mare – strada Traian – Metro . La întoarcere se va circula pe aceeași rută.
Traseul 17, cu plecare din Cartier Dimitrie Cantemir, va circula pe strada Coșbuc – strada Ștefan cel Mare – strada Traian – Metro. Returul se va desfășura în aceleași condiții.
Traseele 18, 27 și 28 circulă conform itinerariului obișnuit.

 


Stimați călători,  

          Din cauza lucrărilor de  reparație a carosabilului,  care au loc astăzi 17.11.2017, în zona Bariera Traian, s-au creat ambuteiaje pe străzile Traian, Coșbuc și  Lozoveni.

        Mijloacele de transport public de călatori care, deservesc traseele 18, 27, 28, 35, 12 si 17 circulă cu dificulatate.

Data: 24.10.2017

Categoria: Interes Public

Titlu: Modificare ora program traseul 31

Anunt:

Stimați călători,

        Vă informăm că, la solicitarea publicului călător și a Primăriei Municipiului Galați, incepand cu data de 23.10.2017, s-a modificat programul de transport al traseului 31 prin schimbarea orei de plecare din BARBOȘI,  de la 05:20 la 05:15.

Această modificare a fost solicitată pentru a corela ora de sosire a autobuzului de la traseul 31 în Micro 19,  cu orele de plecare ale autobuzelor care efectuează transport în regim regulat (convenții).

Data: 19.10.2017

Categoria: Interes Public

Titlu: Statie desfiintata

Anunt:

       Astazi,  19 octombrie 2017, am fost anuntati telefonic de catre Compartimentul Transporturi din cadrul Primariei Municipiului Galati ca, in urma deciziei luate de Politia Rutiera Galati, statia de autobuz de la Minion (Atlantic), de pe strada Brailei, pe sensul de mers Cimitirul Sf. Lazar – Parc CFR,  a fost desfiintata.

       Astfel ca, autobuzele care deservesc traseele nr.9 si 104, cu plecare din directia Cimitirul Sf. Lazar, vor opri in statia nou infiintata inainte de intersectia strazii Brailei cu strada Oltului.

       Mentionam ca, mijloacele de transport care deservesc  traseul nr. 28, cu plecare din Micro 19, vor opri in statia Oltului ( bloc T4, Micro 17), urmatoarea statie fiind efectuata la Flora.

Data: 17.10.2017

Categoria: Interes Public

Titlu: Accident Parfumul Teilor

Anunt:

       In aceasta dimineata a avut loc un accident grav pe strada Domneasca, zona Parfumul Teilor. O tanara a traversat neregulamentar, fara sa se asigure, prin spatele unui autobuz aflat in statie, moment in care a fost lovita de un autoturism si ricosata in partea din fata a autobuzului. La locul accidentului au intervenit echipajele de politie si SMURD , circulatia fiind blocata in aceasta zona. Prin urmare, mijloacele de transport in comun care strabat zona Parfumul Teilor inregistreaza intarzieri.

acc01

Data: 17.10.2017

Categoria: Interes Public

Titlu: Info modificari program

Anunt:

“In conformitate cu Hotararea de Consiliu Local din data de 28.09.2017, programul de transport public local a suferit o serie de modificari pe care le regasiti pe site-ul societatii noastre, la sectiunea Ghidul Calatorului/Program Circulatie.”

Data: 11.10.2017

Categoria: Interes Public

Titlu: Traficul se desfășoară cu dificultate

Anunt:

        Urmare a lucrarilor de reparatie a carosabilului,  care au loc astazi 11.10.2017, in zona Bariera Traian,  mijloacele de transport  public local de calatori care deservesc traseele nr. 12, 17 si 26 circula cu dificultate din cauza blocajelor din trafic care se creeaza in aceasta zona.

Data: 06.10.2017

Categoria: Interes Public

Titlu: Eliberare abonamente studenti

Anunt:

În atenția studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

        S.C. TRANSURB S.A. eliberează abonamente de transport pe o linie (autobuz, tramvai, troleibuz) pentru studenți, in baza HCL nr.111/2017.

       Valoarea abonamentului este de 1 ron/lună. Abonamentele se pot elibera pe o perioada de maxim 4 luni (până la 31.01.2018).

        Documentele necesare eliberării abonamentelor:

  • ·              Carnet de student/ adeverinţă de student vizată pe anul universitar 2017-2018 (copie și original);
  • ·               Carte de identitate (copie și original).

   Abonamentele se vor elibera astfel:

·                    în Campusul “Al. I. Cuza” pe data de 09.10.2017 şi 10.10.2017, în căminul    studenţesc D, între orele 08-16.

·                    în Campusul “22 Decembrie” pe data de 11.10.2017, la recepţia căminului IA, între orele 08-16.

 

Data: 04.10.2017

Categoria: Interes Public

Titlu: Deviere trasee

Anunt:

        Ca urmare a lucrarilor de modernizare a strazii Traian, pe tronsonul cuprins intre strada Venus si  strada Alexandru Macelaru, pe sensul de mers dinspre Piata Centrala spre Bariera Traian,  astazi 04.10.2017,  traseele 18, 26, 27, 28 si 35 vor circula deviat dupa cum urmeaza:

·         Mijloacele de transport public local care deservesc traseele nr.18, 26 si 27vor circula, spre capat Bariera Traian, pe ruta: strada Domneasca – strada Radu Negru –strada Lozoveni– strada Alexandru Macelaru – Bariera Traian. La plecare din Bariera Traian, autobuzele vor strabate ruta:  strada Traian – strada Radu Negru – strada Domneasca, dupa care vor reveni la itinerariile proprii.

·         Mijloacele de transport public local care deservesc traseele 28 si 35 vor ajunge in Bariera Traian urmand strada Traian – strada Radu Negru – strada Lozoveni – strada Alexandru Macelaru – Bariera Traian.Traseele 28 si 35 nu sufera modificari la plecarea din Bariera Traian spre terminalele specifice.

 

Data: 03.10.2017

Categoria: Interes Public

Titlu: Deviere trasee

Anunt:

        Din cauza lucrarilor de modernizare a strazii Traian, pe tronsonul cuprins intre strada Venus si  strada Alexandru Macelaruastazi 03.10.2017, traseele nr.18, 26, 27, 28 si 35 vor circula deviat dupa cum urmeaza:

·         mijloacele de transport public care deservesc traseele nr.18, 26 si  27 vor circula, spre   capat Bariera Traian, pe ruta: strada Domneasca –  strada Radu Negru –strada Traian – Bariera Traian;

·         la plecare din Bariera Traiantraseele nr.18, 26, 27, 28 si 35 vor circula  deviat astfel: capat Bariera Traian-strada Alexandru Macelaru –strada Lozoveni – strada Radu Negru, de unde, traseele 28 si 35 vor reveni pe strada Traian, iar traseele 18, 26 si 27 pe strada Domneasca, conform itinerariilor specifice fiecariu traseu deviat.

Data: 01.10.2017

Categoria: Modificari Trasee

Titlu: Modificare capat Traseul 23

Anunt:

      Incepand cu data de 01.10.2017, conform Hotararii Consiliului Local, TRASEUL 23  va circula pe itinerariul Carrefour – Auchan.

·         Ruta urmata de la Carrefour la Auchan se va desfasura pe str. George Cosbuc – str. Brailei – str. Otelarilor – bld. Galati, la retur, respectiv Auchan – Carrefour, pe ruta: bld. Galati – str. Otelarilor – str. Brailei – str. George Cosbuc – str. Henri Coanda.

       Informatii privind graficul de circulatie al traseului 23 puteti afla la sectiunea “GHIDUL CALATORULUI”.

Data: 29.09.2017

Categoria: Interes Public

Titlu: Lucrari asfaltare

Anunt:

          Ca urmare a lucrarilor de asfaltare ce vor avea loc astazi, 29.09.2017, la intersectia b-dului Galati cu b-dul Dunarea, va aducem la cunostinta ca, rutele traseelor nr.10, 14, 29, si 105 vor circula deviat dupa cum urmeaza:

        Din cauza lucrarilor executate, traseele nr.10, 14, 29 si 105, vor circula deviat  dupa cum urmeaza:

 

  • Traseul nr.10, va circula, pe TUR, pe itinerariul: Cartierul Dimitrie Cantemir-bulevardul Galati – strada Otelarilor – strada Brailei, RETURUL ramane neschimbat.
  • Traseul nr.14 va avea, pe TUR, urmatorul intinerariu: Micro 19 (capat troleibuz) – strada Otelarilor – sensul giratoriu de la iesirea spre Tecuci – Drumul de Centura. RETURUL se va desfasura pe Drumul de Centura – sensul giratoriu de la iesirea spre Tecuci – strada Otelarilor – Micro 19 (capat troleibuz).
  • Traseele nr.29 si 105, vor circula, pe TUR, pe ruta: Micro 19 (capat troleibuz) – strada Otelarilor – strada Brailei – sensul giratoriu de la iesirea spre Tecuci – strada Brailei. RETURUL se va desfasura pe itinerariul: strada Brailei – sensul giratoriu de la iesirea spre Tecuci – strada Brailei – strada – Otelarilor – Micro 19 (capat troleibuz).

       Mentionam ca, mijloacele de transport public local de calatori care vor deservi traseele 10, 14, 29 si 105 nu vor avea acces pe bulevardul Dunarea pe perioada executarii lucrarilor de reparatie si intretinere.