Obiective Turistice / Catedrala Arhiepiscopală "Sfântul Apostol Andrei"

S.C. TRANSURB S.A
Galați

Catedrala Arhiepiscopală "Sfântul Apostol Andrei" din Galați este un important lăcaș de cult și un simbol al orașului Galați și al Bisericii Ortodoxe Române. Catedrala este dedicată Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al României.

Catedrala a fost construită într-un stil arhitectural neobizantin, cu influențe românești tradiționale. Lucrările de construcție au început în anul 2007, iar catedrala a fost sfințită în anul 2012, de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Catedrala "Sfântul Apostol Andrei" se remarcă prin dimensiunile sale impresionante: are o înălțime de aproximativ 60 de metri și poate găzdui un număr mare de credincioși în interiorul său.

Fațada catedralei este decorată cu mozaicuri reprezentând scene din viața Sfântului Andrei, dar și din istoria creștinismului și a României. Aceste mozaicuri sunt realizate cu mare atenție la detalii și culori vii.

Un element distinctiv al catedralei este clopotnița înaltă, care găzduiește mai multe clopote de diferite dimensiuni. Sunetul clopotelor în timpul slujbelor contribuie la atmosfera spirituală a catedralei.

Info
Adresă: Strada Domnească 104, Galați, Romania | Vezi pozitia pe harta
Ajungeți la această atracție folosind transportul public prin următoarele rute: 26, 102, 105.